ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - TOBB Bilim ve Sanat Merkezi

Ömer GARAN - Merkez Müdürü

Ömer GARAN, Eylül 2005 yılı itibariyle Eskişehir Osmangazi Üniversite’sinde yüksek lisans öğrenimini tamamlamıştır. Yazılmasında ve projenin kabul edilmesinin ardından da yürütülmesinde uzman olarak yer aldığı, “Eskişehir Matematik Okulu Projesi: EMO” (2007-2009) TÜBİTAK 4002 projesi ile birlikte Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinasyon ve Kalite Birimi’ne TÜBİTAK proje danışmanı olarak görevlendirildi. Bu süreçte aynı zamanda okullarda stratejik planlama yapılmasında ve kalite sistemlerinin oluşturulmasında profesyonel olarak danışmanlık yaptı. 2009 yılında Eskişehir Emine- Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezinde öğretmen ve idarecilik yaptıktan sonra 2015 yılı itibariyle Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminde TÜBİTAK projeleri konusunda danışmanlık vermek için yeniden görevlendirilen Garan, Şubat 2022 itibariyle TOBB Bilim ve Sanat Merkezi’ne kurucu müdür olarak çalışmaya başladı. TÜBİTAK-1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen “Aile Bilgi ve Destek Eğitim Programı (e-ABDEP): Zihinsel Yetersizliğe Sahip Çocuğu Olan Ebeveynlerin Eğitiminde Çevrimiçi Bilgilendirme ve Destek Hizmetlerin Etkililiği” projesinde araştırmacı; TÜBİTAK-4004 Doğa Bilimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında gerçekleştirilen “Bilsemliyiz Yaz Okulu 2011” ile “Bilsemliyiz Yaz Okulu 2012” projelerinde proje yürütücüsü; “Minik Havacılar Uçmayı Öğreniyor”, “Minik Havacılar Uçmayı Öğreniyor II” ve “Doğadaki Enerjiyi Keşfediyorum” projelerinde proje uzmanı ve “Meraklı Minikler için Meraklı Öğretmenler: Okulöncesinde Fen Bilimi“ projesinde eğitmen; TÜBİTAK-4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları çağrısı kapsamında gerçekleştirilen “Sınıf İçi Matematiksel Araştırma Problemleri (SİMAP) İle Ortaokul Öğrencilerine Matematiksel Süreç Becerilerinin Kazandırılması Eğitimi” ile “Sınıf Öğretmenlerine Yönelik Tasarım Temelli Doğal Afet Eğitimi”  projelerinde proje uzmanı ve TÜBİTAK-4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen “Günlerden Bilim” Bilim Şenliğinde yürütücü olarak görev almıştır.

Evli ve 3 çocuk babası olan Garan, merkezimizde 27/10/2023 tarihi itibariyle merkez müdürü olarak göreve başlamıştır.